El abogado y socio de FMSB Juan Font recibe el reconocimiento del Parlament por su aportación al Estatut de les Illes Balears

 

El abogado y socio de FMSB Juan Font recibe el reconocimiento del Parlament por su aportación al Estatut de les Illes Balears

El Parlament de les Illes Balears realizó, como acto central de conmemoración del 40 aniversario de la aprobación del Estatuto de Autonomía de las Islas Baleares, un reconocimiento institucional a las personas que participaron en la elaboración, tramitación y aprobación de dicha norma.

Entre los muchos homenajeados se encontraban los integrantes de la Comisión Asesora para la Reforma del Estatuto, de la que formó parte el abogado y socio de Font Mora Sainz de Baranda –abogados y economistas Joan Miquel Font Servera.

Desde nuestra firma queremos unirnos al reconocimiento realizado por el Parlament de les Illes Balears y felicitar a todos y cada uno de los homenajeados, además de poner de manifiesto el agradecimiento de nuestro socio Joan Miquel Font Servera por el honor recibido.

 

 


Visita la web del Parlament y accede a la reseña del acto conmemorativo a través del siguiente enlace, aquí, así como a la galería fotográfica del evento, aquí. A continuación te reproducimos la reseña del Parlament de les Illes Balears:

El Parlament reconeix la tasca dels impulsors de l’autogovern en el 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia

Notícia del Parlament – 1 de març de 2023

Per al president del Parlament, Vicenç Thomas, tenim un bon Estatut, però la realitat demanda un gran debat per enfortir l’estat del benestar i consolidar un model social més cohesionat i garanit.

[ÀLBUM FOTOGRÀFIC]

El Parlament ha celebrat aquest matí, l’acte central de commemoració del 40è aniversari de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, en què s’ha reconegut la participació de persones que elaboraren, tramitaren i aprovaren l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, entre d’altres, la Comissió dels Onze i els parlamentaris de les Illes Balears i del Congrés dels Diputats (any 1983), la Comissió Assessora per a la Reforma de l’Estatut, els membres de la Ponència legislativa a les Illes Balears i a les Corts Generals (any 2007) i els presidents del Parlament de les Illes Balears.

Arribada de convidats

A partir de les onze i mitja els convidats a l’acte han anat arribant per l’entrada del carrer Palau Reial on els membres de la Mesa els rebien i saludaven.

Dins la sala del Senat s’han congregat el president del Parlament, la presidenta de les Illes Balears, membres de la Mesa, presidents dels Consells Insulars, portaveus dels grups parlamentaris, anteriors presidents del Parlament, delegada del Govern, batlle de Palma, secretària d’Estat de Migracions, comandant general, pares de l’Estatut, diputats al Congrés de la II Legislatura, membres de la Comissió Assessora per a la reforma de l’Estatut d’Autonomia, membres de la ponència del Parlament, i membres de la Comissió Constitucional del Congrés per immortalitzar l’acte amb una foto de família.

Reconeixements

A continuació els convidats han estat acompanyats a sala plenària, on sota la presidència del president del Parlament, Vicenç Thomas, s’ha procedit al reconeixement de l’acord que va aprovar  la Mesa del Parlament:

“La Mesa del Parlament de les Illes Balears, amb motiu del 40è aniversari de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, reconeix la participació de persones que elaboraren, tramitaren i aprovaren l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, entre d’altres, i a Comissió dels Onze i els parlamentaris de les Illes Balears i del Congrés dels Diputats (any 1983), la Comissió Assessora per al Parlament de les Illes Balears Reforma l’Estatut, els membres de la Ponència legislativa a les Illes Balears i de l’Estatut, els membres de la Ponència legislativa a les Illes Balears i a les Corts Generals (any 2007) i les Corts Generals (any 2007) i els presidents del Parlament de les Illes Balears”.

El president del Parlament els ha fet entrega d’una litografia commemorativa del 40 aniversari de l’aprovació i entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, obra de la pintora Maria Carbonero, estampada al Taller 6A. Els homenatjats han estat:

Comissió dels onze del 1983:  Lluis Pinya Saiz, Ignasi Ribas Garau, Joan Josep Ribas Guasch i Francesc Tutzó Bennàsar. S’ha tengut un record especial per aquells membres d’aquesta Comissió que ja no són amb nosaltres: Josep Canyelles Fons, Rafel Gil Mendoza, Gregori Mir Mayor, Andreu Murillo Tudurí i Fèlix Pons Irazazábal. També per altres que, per diferents motius, no ens han pogut acompanyar avui: Vicent Ferrer Castelló i Damià Pons Pons.

Ponents per a la tramitació del projecte de llei de l’Estatut d’Autonomia per a les Illes Balears al Congrés dels Diputats: Abel Matutes Juan i Juan Ramallo Massanet. 

Comissió Assessora de la Reforma de l’Estatut de 2007: Felio Bauzà Martorell, Avel·lí Blasco Esteve, Bartomeu Colom Pastor, Rosa Estaràs Ferragut, Pilar Ferrer Vanrell, Joan Miquel Font Servera, Romà Pinya Homs, Alfonso Rippoll Escandell, José Antonio Rosselló Rausell i Felisa Vidal Mercadal. 

Ponència per a l’estudi de la reforma de l’Estatut d’Autonomia: Francina Armengol SociasJoana Maria Barceló Martí, Joan Huguet I Rotger, Miquel Àngel Jerez Juan, Josep Mayans SerraMiquel Rosselló Del Rosal. S’ha tingut un record especial per a Guillem Camps i Coll, membre d’aquesta ponència, i així com per Eduard Riudavets, que no ens ha pogut acompanyar.

Membres de la ponència creada al Congrés dels Diputats, en el si de la Comissió Constitucional per a la Reforma de l’Estatut d’Autonomia: Francesc Antich i Oliver, Isabel Oliver Sagreras i Maria Salom Coll.

Persones que han presidit el Parlament de les Illes Balears:

Joan Huguet i Rotger, president a la IV legislatura, ja ha rebut el reconeixement com a coordinador de la ponència per a la reforma de l’estatut de l’any 2007, Antonio Diéguez Seguí, president a la V legislatura, Pere Rotger i Llabrés, president a la VI i a la VIII legislatura, Margalida Duran Cladera, presidenta a la VIII legislatura i Baltasar Picornell i Lladó, president a la IX legislatura. S’ha volgut recordar també aquelles persones que també varen ostentar la presidència d’aquesta cambra i que ja ens han deixat: Antoni Cirerol Thomas, president a la I legislatura, Maximilià Morales Gómez, president a la V legislatura i Aina Rado Ferrando, presidenta a la VII legislatura. També aquells presidents que no ens han pogut acompanyar, Jeroni Albertí, president a la II legislatura i Cristòfol Soler, president a la III legislatura.

Paraules d’agraïment 

Francesc Tutzó, qui va formar part de la Comissió dels Onze, ha expressat paraules d’agraïment en representació de tots els esmentats a l’acte de reconeixement.

Discurs del president del Parlament

Tot seguit el president del Parlament, Vicenç Thomas, ha llegit el discurs institucional de la diada.

Per al Thomas tenim un bon Estatut, però la realitat demanda un gran debat per enfortir l’estat del benestar i consolidar un model social més cohesionat i garantit.

El president ha considerat que la Llei orgànica 2/1983, de dia 25 de febrer, d’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears va suposar un revulsiu per la nostra comunitat i va ser la culminació d’un desig popular. Després d’aquests quaranta anys, considera que la nostra comunitat autònoma disposa d’un autogovern democràtic amb una arquitectura institucional pròpia i un bon estat del benestar. A més, també pensa que està protegit tot allò que ens defineix com a poble: la nostra cultura, la llengua, el patrimoni, la insularitat i el territori compartit.

Thomas també ha destacat el paper del Parlament com a la institució bàsica que representa al poble de les Illes Balears, i que continua jugant un paper central. En aquest sentit s’ha refereit als preceptes estatuaris que s’han desenvolupat a través de l’activitat legislativa durant deu legislatures, en les que s’han debatut i votat les normes que han fet possible desplegar les competències transferides a les Illes Balears per fer efectius els drets de la ciutadania.

Efectivament, per a Thomas, l’Estatut ens ha permès progressar econòmicament, socialment, culturalment i políticament gràcies a les normatives debatudes i impulsades a Balears per avançar en aquest sentit. Ha finalitzat el seu discurs felicitant els assistents pel 40è aniversari i pel Dia de les Illes Balears.

[DISCURS PRESIDENT]

Actuació musical

Tot seguit, a la mateixa sala de Plens, ha actuat un quartet de corda de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, que han interpretat tres cançons populars de la nostra Comunitat del compositor Enrique Pastor.

Aperitiu i declaracions als mitjans dels convidats

Un cop finalitzat l’acte s’ha servit un aperitiu elaborat per un grup de cuiners de les diferents illes que conformen la nostra Comunitat, amb productes de la nostra terra. Mentrestant els mitjans de comunicació han pogut enregistrar diferents convidats que han volgut valorar la celebració de l’acte.


#fmsb #abogados #economistas #juanfont #parlamentbalear #estatutdelesillesbalears #estatuto # #palma #mallorca #menorca #ibiza #baleares #manacor #elarenal #portdandratx #law #lawyers #solicitors

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.